Новини

З 1 травня розпочинають прийом проєктів ініціатив у Чернівцях. Чи будуть гроші на незавершені об’єкти

29 квітня сесія міськради виділила кошти на незавершені об’єкти бюджету ініціатив чернівчан.

З 1 травня розпочнеться прийом проєктів до цьогорічного «Бюджету ініціатив чернівчан». Подати свої ініціативи для участи в конкурсі можуть чернівчани, які мають активну громадянську позицію, хочуть брати участь у розвитку міста та мають цікаві ідеї. Зробити це треба до 15 червня.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Ідеї, які наберуть найбільше голосів, будуть реалізовані за кошти міського бюджету наступного року.

Хто може подати проєктну пропозицію:

— громадяни, яким виповнилося 16 років; 

— об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ); орган самоорганізації населення (ОСН); 

— житлово-будівельний кооператив (ЖБК); житлово-будівельне товариство (ЖБТ); 

— інші громадські організації. 

Реєстрація місця проживання в місті Чернівцях необов’язкова. Тематика проєктів повинна бути спрямована на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проєктів у всіх сферах життєдіяльности міста. 

Вимоги до них зазначені в Положенні.

Проєкти за обсягом фінансування розподіляють на великі громадські (з обсягом фінансування від 500 тисяч гривень до 1,5 мільйона гривень) та малі громадські (обсяг фінансування від 50 тисяч гривень до 499 999 гривень). 

Заявку можна подати online через платформу «Громадський бюджет» і відстежувати долю свого проєкту на сайті. Більше інформації —  за посиланням.

Як розповів «Шпальті» член експертної групи бюджету участи у Чернівцях Сергій Бостан, була велика проблема в тому, що залишилися незавершеними об’єкти програми.

«Вони переноситься з року в рік із різних причин. Десь розпорядники коштів не спрацювали, підрядники підвели, неправильно розрахували кошти, ціна виросла, тож зробити об’єкт не можна було. Це призвело до того, що в нас залишилося проєктів, які не реалізовані і переходили з року в рік у спадщину негативну наступним каденціям», — каже Сергій Бостан.

Він зазначив, що 29 квітня на сесії міськради розглядали питання про розподіл бюджетних коштів і заклали у бюджеті кошти на фінансування всіх проєктів участи, які були недофінансовані від початку реалізації цієї ініціативи у Чернівцях. 

До кінця цього року планують виконати незавершені об’єкти бюджету ініціатив чернівчан.

 

Коментарі