Новини

У Чернівцях за місяць завершать меморіал Героям Небесної Сотні

Наразі підрядник стелить бруківку та облагороджує територію.

Меморіал Героїв Небесної Сотні у Чернівцях, будівництво якого тривало майже два роки, завершать уже за місяць.

Про це під час брифінгу розповіли секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради Сергій Добржанський та представник підрядника — компанії «Машинері» — Сергій Бабій.

Роботи над облаштуванням меморіалу розпочали у квітні 2019 року. Тоді на сесії міської ради депутати ухвалили рішення перенести проєкт пам’ятки зі скверу, що на розі вулиць Щербанюка та Федьковича, до студмістечка.

За словами Сергія Добржанського, для реалізації проєкту Чернівецька ОДА, яку на той момент очолював Михайло Павлюк, передала бюджету міста кошти в розмірі 1,5 мільйона гривень.

З отриманих грошей виконком міської ради виділив для старту будівництва спочатку 200 тисяч гривень. Потім рішенням міської ради на роботи виділили ще 1,1 млн.

Наразі більшість робіт виконали. Підрядник облагороджує територію, встеляє бруківку та встановлює стели двох Героїв із Чернівців – Олександра Щербанюка та Василя Аксенина.

За словами представника підрядника Сергія Бабія, роботи завершать за місяць – наприкінці травня. Ці терміни передбачені в договорі.

А Сергій Добржанський уточнив, що роботи завершує новий підрядник.

«Із попереднім підрядником договір розірвали наприкінці минулого року. Наразі перепон немає. Чому за попередні два роки так мало зробили на цьому об’єкті, будемо запитувати відповідальних за це осіб.

Проблема цього об’єкта полягала ще й у тому, що на ньому багато хто піарився. І викликало подив, коли це робили зокрема й люди, причетні до іншої сторони Майдану, і розповідали, як вони завершуватимуть меморіал його Героїв», — сказав Сергій Добржанський.

Раніше «Шпальта» розповідала, як цьогоріч відзначали День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Коментарі