Новини

На iPhone з’явилася можливість заборонити додаткам відстежувати активність

Ця функція стала доступною в оновленні операційної системи iOS разом із можливістю розблокувати телефон у масці та обрати голос Siri.

Фото Sumudu Mohottige, unsplash.com

Компанія Apple випустила оновлення операційної системи iOS 14.5. Тепер з’явиться можливість розблоковувати iPhone через FaceID навіть у масці, заборонити додаткам відстежувати активність та обрати голос Siri.

Про це повідомляє Громадське.

Так, оновлення дозволяє розблокувати iPhone через FaceID, навіть якщо людина в масці — для цього необхідний Apple Watch. Ця функція буде працювати з iPhone X та пізнішими версіями, а також Apple Watch Series 3 та з новими версіями.

Також Apple додала можливість заборонити додаткам відстежувати активність користувачів в інших застосунках і на сайтах. Після оновлення перед входом у кожен додаток користувачі отримуватимуть сповіщення: дозволити відстежувати активність чи заборонити.

Раніше додатки могли збирати дані користувачів про місце їхнього розташування, адресу електронної пошти, номер телефону та застосунки, які використовували раніше. Відстеження активності користувачів також використовують для створення персоналізованої реклами.

Як пише Financial Times, очікується, що більшість користувачів заборонять відстежувати активність. Це не вплине на кількість реклами, але оголошення можуть стати не такі персоналізовані.

Також після оновлення з’являться нові емоджі. Якщо тепер обрати пару, яка цілується, можна визначити колір шкіри для кожного. Також з’явилися, зокрема, емоджі серця у вогні та жінки з бородою.

Крім того, оновлення стосуються голосового помічника Siri. Тепер користувачі зможуть визначати, який голос обрати для Siri.

Оновлення також стосуються Apple Podcast і можливості обирати стрімінговий сервіс для прослуховування музики.

Коментарі