Новини

Кіноакадемія у США оголосила лавреатів цьогорічної премії «Оскар»

Цьогоріч церемонію нагородження перенесли аж на два місяці через пандемію COVID-19.

Фото Shutterstock

Журі Академії кінематографічних мистецтв і наук США оголосило лавреатів 93-ї церемонії нагородження однією з найпрестижніших кінопремій світу «Оскар».

Про це повідомляє Укрінформ.

Цьогорічна церемонія «Оскара» була відкладена на два місяці через пандемію COVID-19 і відбувалася одночасно у двох локаціях: на центральному залізничному вокзалі Лос-Анджелеса та у знаменитому театрі «Долбі».

Інфографіка Укрінформ

Переможницею у найпрестижнішій категорії «Найкращий фільм» стала стрічка «Земля кочівників». Творчий колектив забрав одразу три «Оскари»: на додачу до найкращого фільму, ще й за «Найкращу режисерську роботу» та «Найкращу жіночу роль».

Звання найкращого актора заслужено здобув Ентоні Гопкінс, який виконав головну роль у фільмі «Батько».

Водночас «Оскари» за ролі другого плану отримали Деніел Калуя за «Юда і Чорний Месія» та Юн Ю Чжун за «Мінарі».

Найкращим анімаційним повнометражним фільмом визнали «Душу», а найкращою короткометражною анімацією – «Якщо щось трапиться, я тебе люблю».

Технічні нагороди – «Найкращий звук» та «Найкращий монтаж» очікувано дісталися «Звуку металу». Водночас найкраща музика, на переконання журі, була в анімаційній «Душі», а найкраща пісня — Fight for You Дернста Еміля II, H.E.R та Тіари Томас — у «Чорного Месії».

Показово, що цьогорічний рекордсмен за кількістю номінацій «Манк», який висувався на здобуття премії у 10 категоріях, отримав усього дві статуетки («Найкраща робота художника-постановника» та «Найкраща операторська робота»).

Коментарі