Новини

У МОЗ надали рекомендації для церков та вірян на Великдень

В Україні не вводитимуть додаткових обмежень на свята. Проте МОЗ таки оприлюднило список рекомендацій, більшість із яких стосується церков.

Фото Gabe Pierce, unsplash.com

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час свого брифінгу озвучив рекомендації Міністерства охорони здоров’я щодо великодніх та травневих свят. Головні застереження стосуються відвідин храмів, особливо обережними радять бути літнім людям та тим, у кого є хронічні захворювання.

Як повідомляє 24 канал, серед рекомендацій — закликати вірян слухати богослужіння в режимі «онлайн».

Також радять:

— Зменшити тривалість благословіння у храмах.

— Встановити обмеження на кількість людей у храмах та дотримуватися дистанції у 1,5 метра на вулиці.

— Рекомендувати відвідувати обряд посвячення їжі лише 1 людині з родини.

— Двері до храмів мають зафіксувати, аби вони були постійно відчинені.

— Людям похилого віку, людям із хронічними захворюваннями утриматися від відвідування храмів, краще освятити святковий кошик просто неба, утриматися від відвідувань родичів та друзів, до храму краще, щоб ішов лише один член родини.

Раніше глава МОЗ Максим Степанов говорив про те, що додаткових обмежень на Великдень не буде. Він наголосив, що ситуація в Україні із захворюваністю на COVID-19 пройшла вже свій пік. Проте після свят може бути новий сплеск недуги. Адже саме на свята люди можуть ігнорувати карантинні обмеження.

Також «Шпальта» сьогодні повідомляла, що в Україні минулої доби, 22 квітня, зафіксували понад 14 тисяч нових випадків інфікування коронавірусом.

Коментарі