Новини

Очне навчання у школах: коли його відновлять на Буковині

Зараз у Чернівецькій області працюють заклади дошкільної та спеціальної освіти. 

Фото Mira Kireeva, unsplash.com

У Чернівецькій області відновлять очне навчання у школах. Таку рекомендацію для органів місцевого самоврядування ухвалила на засіданні обласна комісія з питань ТЕБ та НС. 

Як повідомила «Шпальті» начальниця управління освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Людвига Цуркан, навчання відновлять майже через два тижні. 

«Так, з 5 травня усі класи, тобто з 1 по 11, виходять на очне навчання. Зауважу, що поки працюють лише дошкільні та спеціальні заклади освіти. Таку рекомендацію ми отримали від комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Наразі детальнішої інформації у нас немає», — сказала Людвига Цуркан.

Начальник міського управління освіти Сергій Мартинюк нам сказав, що зараз заклади освіти самостійно повинні вирішити, чи відновлювати процес навчання. 

«Усе залежить від епідемічної ситуації у певній школі, температури, бо є заклади, де в класах холодно. Загалом заклади вже готові виходити на очне навчання. У планах — відновити навчання з 26 квітня у початкових класах, а вже з 5 травня у старших», — сказав керівник управління.

За словами Мартинюка, враховують і рекомендації медиків:

«Зараз ми проводимо опитування і ще вирішуємо, яким буде навчання у початковій школі, середній та старшій. Окрім того, свої рекомендації мають висловити медики. Після аналізу всіх цих нюансів ухвалимо остаточне рішення».

Нагадаємо, відсьогодні, 22 квітня, Буковина перебуває у «жовтій» зоні.

Коментарі