Новини

В Україні почали вводити електронні журнали та щоденники у коледжах та профтехах

У е-журналах є дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо.

Фото J. Kelly Brito, unsplash.com

В Україні почали вводити електронні журнали та щоденники у школах. Це зробили для того, аби батьки могли онлайн стежити за успішністю учнів та бачити коментарі вчителів. А зараз електронні документи підключають у коледжах та профтехах.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Зазначають, що зараз МОН опрацьовує всі звернення від профтехів, коледжів та вишів, які хочуть використовувати електронні щоденники та журнали. Ці заклади вже отримали консультації.

До речі, наразі до системи E-journal долучилося майже 300 закладів освіти, серед них 270 шкіл.

«Система е-журналів також покликана мінімізувати корупційні ризики під час виставлення оцінок. У системі вже реєструються заклади не лише загальної середньої освіти, а й професійної, фахової передвищої та вищої. 2021 року плануємо подальший розвиток і розширення функціональних можливостей електронних журналів та щоденників, зокрема йдеться про адаптацію порталу до екранів мобільних телефонів та облік відвідувань занять учнями», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Як заклади освіти підключають до е-журналів

Спершу заклад освіти надсилає на електронну адресу Інституту освітньої аналітики [email protected] запит щодо підключення, зазначивши таку інформацію:

— місто/ОТГ;

— назва закладу освіти з позначенням його ID у системі ДІСО;

— ЄДРПОУ закладу освіти;

— ПІБ відповідальної особи (адміністратора);

— електронна адреса відповідальної особи (адміністратора);

— телефон відповідальної особи (адміністратора).

Згодом Інститут освітньої аналітики розглядає звернення, створює в E-Journal адміністратора для цього закладу освіти з відповідними правами доступу.

Після цього система E-Journal автоматично генерує права доступу та надсилає запрошення на вказану електронну адресу адміністратора закладу освіти.

І відповідальна особа, отримавши права доступу, авторизується в системі й розпочинає роботу.

В е-журналах є дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо.

Цю інформацію будуть вносити вчителі, але батьки та учні за допомогою логіну й пароля зможуть отримати доступ до неї. Там батьки бачитимуть інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень її успішности, коментарі та поради вчителів, а учні отримуватимуть завдання тощо.

Коментарі