Новини

В Італії збудували екологічне житло з ґрунту, води та лушпиння. Це створили завдяки 3D-принтеру

Такі домівки будують, використовуючи місцеві ресурси. Особливо цей проєкт орієнтували на сільську місцевість, де можлива нестача будівельних матеріалів.

В Італії закінчили роботу над проєктом TECLA. Це будівництво житла з сирого ґрунту, надрукованому на 3D принтерах, повідомляє Designboom.

Будівельним матеріалом у цих будинках є суміш сирого ґрунту, вода, рисове лушпиння і речовина для з’єднання матеріалів, яка займає близько 5%. Усі матеріали підлягають вторинній переробці.

Розробники ідеї пояснюють, що 3D-друк на природних матеріалах дозволяє будувати житло в будь-якому місці, використовуючи місцеві ресурси. Особливо у сільській місцевості, де можлива нестача будівельних матеріалів.

«Нам подобається думати, що TECLA стане початком нової історії, ми б хотіли формувати майбутнє, перетворюючи старовинний матеріал за допомогою сучасних технологій. Естетика цього будинку – результат технічних та матеріальних зусиль», – каже Маріо Кучінелла, засновник Mario Cucinella Architects – однієї з компаній, яка розробляла TECLA.

Житло складається з двох з’єднаних між собою куполів та має прозору стелю. У будинку є вітальня, спальня і туалет. Поруч знаходиться сад та озеро, яке вбирає стічні та дощові води для повторного використання в саду. А сонячні та теплові панелі забезпечують будинок енергією.

Над цим проєктом почали працювати ще у 2019 році. Як відбувалося будівництво за допомогою трьох 3D-принтерів, можна подивитися тут.

Коментарі