Новини

Верховна Рада спростила розмитнення авто на єврономерах

Повна вартість розмитнення не повинна перевищувати 1 000 євро.

Фото Alex Suprun, unsplash.com

Верховна Рада у другому читанні підтримала законопроєкт №4644-д щодо доступного розмитнення ввезених в Україну до 1 січня 2021 року автомобілів.

Законопроєкт почне діяти за 30 днів після його підписання та впродовж 180 днів. Про це пише Суспільне.

«Це пільговий період, коли українці зможуть приїхати розмитнити свої автомобілі, які ввезені на територію України до 31 грудня 2020 року. Це повинен бути стандарт “Євро-2”, мають бути належним чином оформлені документи про купівлю автівки та готовність сплати за прозорими процедурами невеликої суми», – зазначив заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук.

Усі, хто не зареєстрував авто, ввезені до вказаної у законі дати, зможуть це зробити, сплативши один раз тисячу євро мита. Розмитнити можна буде лише автомобіль однієї категорії на одну людину (один легковий, один вантажний, один причіп).

Водночас ті, хто порушив митний кодекс під час ввезення автівки, можуть бути звільнені від відповідальности, якщо сплатять до бюджету суму в п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 гривень — ред.).

Нова податкова ставка не поширюється на транспортні засоби, якщо вони не відповідають екологічним нормам «ЄВРО-2» та якщо авто має походження з країни-агресора.

Раніше ми писали про те, що в Україні почали діяти нові штрафи для автомобілів на єврономерах.

Коментарі