Новини

На Садгірському центральному кладовищі впорядкують могили відомих діячів Буковини: запрошують волонтерів

На кладовищі десятки могил, які потребують догляду. 

Фото DDP @ moino007

На Садгірському центральному кладовищі впорядкують могили діячів буковинської історії та культури.

Завтра, 16 квітня, там відбудеться щорічна акція «Упорядкуємо пам’ять та пам’ятки!». Захід проведуть у рамках відзначення 250-річного ювілею Садгори з ініціативи громадського комітету з догляду за українськими історичними похованнями «Український народний дім» та ГО «Товариство барона фон Гартенберга – Садагура».

«Садгора була рідним містом для члена Буковинської делегації Української Національної Ради, керівника українського уряду Буковини Кіцманського періоду. А також православного священника Івана Щербановича, четаря УСС та УГА адвоката Степана Кавулі, сотника УСС та УГА Павла Шухевича та багатьох інших діячів української історії. Могили декого з них віднайдені нами на Садгірському кладовищі і щороку учасники акції «Упорядкуємо пам’ять та пам’ятки!» приходять сюди, щоб впорядкувати ці поховання і відновити в нашій пам’яті постаті наших земляків», — йдеться у дописі організаторів.

У коментарі «Шпальті» голова Комітету догляду за українськими історичними похованнями Дмитро Сірман розповів, що до акції запрошують небайдужих людей.

«Могил, які потребують догляду, там десятки. Акцію проводять не вперше, і зазвичай були охочі допомогти нам у цьому. Сподіваємося на підтримку небайдужих і зараз. Там треба вирубати хащі, прибрати територію. Достатньо мати з собою сокиру чи топірець, садові ножиці чи граблі», — пояснив він.

Місце проведення акції: Центральне садгірське кладовище (вул. Горішня).

Час та місце зібрання: о 13.00 біля центрального входу.

Контактний телефон: 095 499 83 44.

Нагадаємо, у Чернівцях відреставрують надгробники відомих польських діячів, які поховані на території історико-культурного заповідника «Кладовище на вулиці Зеленій».

Коментарі