Новини

Компанія Iddes Yacht спроєктувала першу в світі атомну яхту

На ній влаштовуватимуть екоподорожі для багатіїв вартістю в 3 мільйони доларів.

Фото Earth 3000

Глава Iddes Yachts Аарон Олівера хоче відправляти заможних людей в екотури на першій у світі яхті з атомною енергетичною установкою. Десятиденна подорож на атомній яхті, яку розробляє компанія Олівери, обійдеться у 3 мільйони доларів.

Про це повідомляє 24 канал.

На початку квітня Iddes Yachts представила концепт 300-метрової науково-дослідної яхти Earth300. Вона працюватиме на рідкосольовому ядерному реакторі і буде повністю безвідходною. Як повідомляє компанія, вчених, дослідників, студентів і художників пускатимуть на борт за символічні гроші.

На проєктування судна витратили 6 років і 5 мільйонів доларів. Саме будівництво обійдеться у 500-700 мільйонів доларів.

Ці витрати Олівера планує покрити за рахунок мільярдерів, які захочуть відправитися в 10-денний екотур на унікальному кораблі.

Крім них, бажаними пасажирами судна стануть вчені та експерти з клімату. Для них просто на борту обладнають 22 лабораторії, здатних вмістити близько 160 фахівців.

Глава Iddes Yachts розраховує спустити на воду першу атомну яхту вже 2025 року. Тоді ж вона може відправитися в перший тур до берегів Антарктиди. Але оскільки для сертифікації реактора потрібно понад сім років, спочатку вона, ймовірно, працюватиме на синтетичному екопаливі.

Коментарі