Новини

Зниження показників та наявність ліжок. У міськраді розповіли про ситуацію з COVID-19 у Чернівцях

Наразі у лікарнях міста заповнені 82% ліжок, а пацієнтів із коронавірусом не відправляють у райони.

У Чернівцях наразі спостерігають третій етап розвитку епідемії коронавірусу — зниження. Про це під час брифінгу повідомив заступник міського голови Юрій Лесюк.

«Ми можемо говорити у Чернівцях та області про приємні результати щодо поширення епідемії коронавірусу. Будь-яка епідемія має три складові: зростання, стабілізацію і зниження показників. Ми перебуваємо на третьому етапі. І перші показники, які почали знижуватися, — це кількість нових випадків коронавірусу. Ми можемо говорити, що показники в 2,5 рази нижчі, ніж були 3 тижні тому», — зазначив Юрій Лесюк.

Минулого року показник був  279 випадків на 100 тис населення. А позаминулого — 619. А найвищий рівень був близько 730 випадків три тижні тому.

Також він зазначив, що 8 квітня заповненість ліжок у лікарнях складає 72%.

За словами начальниці управління забезпечення медичного обслуговування Чернівецької міської ради Наталії Калмикової, у місті є 315 ліжок для пацієнтів із коронавірусом. 259 наразі заповнені, тобто 82%.

218 людей перебувають на кисневій дотації.

«Ситуація наразі стабілізувалася, але водночас шпиталізація залишається досить високою», — зазначила вона.

Щодо вакцинації, наразі у Чернівцях ввели першу дозу препарату 1971 чернівчанину.

«Станом на 7 квітня медиків щеплено понад 500 однією дозою. Найкраще цей процес відбувається у дитячій міській поліклініці — там понад 50 співробітників щеплено, а найгірше — у третій міській лікарні — близько 5%», — зазначив Юрій Лесюк.

Також він повідомив, що у місті немає другої дози вакцини, враховуючи обмежену кількість доз. Крім того, МОЗ збільшив проміжок між введеннями препарату — це три місяці.

На запитання, коли Чернівці вийдуть із «червоної» зони, Юрій Лесюк зазначив, що в області наразі високий рівень шпиталізації — на рівні 89%. А щоб вийти з неї, цей показник повинен становити менше 60%. Водночас він повідомив, що з 29 березня чернівчан із коронавірусом уже не шпиталізують у райони.

 

Коментарі