Новини

ПЛР-тест за 72 години: уряд змінив умови перетину кордону для українців

Головна зміна стосується громадян України, які повертаються з-за кордону.

Фото з архіву

Уряд змінив умови перетину кордону України для деяких категорій мандрівників. Відтепер самоізоляція не обов’язкова для українців, які мають негативний ПЛР-тест за 72 години до поїздки, а не 48.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів від 7 квітня, яка оприлюднена на сайті уряду.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі виданню «Українська правда» зазначив:

«Сьогодні опублікували чергові зміни, які уряд вніс до постанови №1236, що регламентує карантинні обмеження. Зокрема зміни, які стосуються державного кордону України. Ці норми найближчим часом будуть направлені в підрозділи ДПСУ для виконання».

Головна зміна стосується громадян України, які повертаються з-за кордону. Якщо раніше ПЛР-тестування необхідно було проводити за 48 годин до поїздки, то тепер (як і іноземцям) — за 72 години.

Зміни внесли щодо перетину кордону дітей. Відтепер дітям-іноземцям та особам без громадянства, які не досягли 12 років, під час перетину кордону під час в’їзду не потрібно мати негативний ПЛР-тест.

Також іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, після в’їзду в країну повинні йти на самоізоляцію зі встановленням додатку «Вдома». Раніше такі особи перетинали кордон без умов.

Нагадаємо, що в МЗС назвали нові напрямки та країни, які відкрили кордони для України.

 

Коментарі