Новини

Дебютний роман та дослідження жіночих доль: у Чернівцях вийдуть два нові видання

Це романи Ірини Жураковської «Твоя М.» та Артема Поспєлова «ТАДУШ». 

Найближчими днями у «Видавництві 21» побачать світ два нові видання. Це романи Ірини Жураковської «Твоя М.» та Артема Поспєлова «ТАДУШ». Обидві книжки виходять у співпраці «Видавництва 21» та Літературної агенції OVO.

Про це повідомила PR-менеджерка «Видавництва 21» Інга Кейван.

Дебютний роман «ТАДУШ» Артем Поспєлов писав більше двох років. За словами автора, цей текст багато в чому автобіографічний. Головного героя звати Зоїк.

«Зоїку близько чотирьох тисяч днів, і таке ім’я хлопець обрав собі сам. Просто спочатку в його сім’ї помирає собака, а трохи згодом помирає Дід. Після смерті Діда родина починає розпадатися. Зоїк забуває минуле, але пам’ятає, що винен у тому, що сталося. Єдиний, хто знає, як усе було насправді, це друг на ім’я Малюк, якого він ніколи не бачив. З його допомогою Зоїк намагається все виправити», —  мовиться в анотації, 

Зазначають, що у романі «ТАДУШ» Артем Поспєлов працює з пам’яттю, часом і простором, із потоками свідомости і внутрішнього мовлення. Крім того, у романі багато відсилань до інших творів мистецтва, зокрема літератури і кіно. 

У новому романі «Твоя М.» авторка Ірина Жураковська звернулася до теми жінки під час війни. У книзі письменниця продовжує працювати з дослідженням жіночих доль та образів, як і у своїх попередніх творах:

«Німкеня Марія та українка Марина, головні героїні роману, мають зовсім різне уявлення про щастя, та обидві вирушають шукати його подалі від дому – в Париж. Марія точно знає, чого хоче від життя: займатися наукою, грати на скрипці та знайти справжнє кохання. Марина ж натомість знає, чого точно не хоче – все життя працювати офіціанткою та мати справу зі своїм батьком. Об’єднує їх насамперед те, що вони жінки. І роман, власне, про те, як це — бути жінкою».

Ірина Жураковська також зауважує, що серед цільової авдиторії свого роману письменниця бачить і жінок, і чоловіків.

 

Коментарі