Новини

У японському місті Нагоя відкрили українську школу. Там вже провели перше заняття

Відвідувати заклад можуть як українці, так і японці.

Фото Радіо Свобода

У Японії відкрили українську недільну школу в місті Нагоя. Це сталося 2 квітня, повідомляє газета «День». 

До речі, це перша українська недільна школа в цьому місті та перша така школа в Японії, яку відкрили за підтримки МЗС України.

Школу назвали «Берегиня». Відвідувати заклад можуть як українці, так і японці. Обмежень у віці немає — чекають дітей і дорослих. 

У школі вивчатимуть українську мову, а також будуть проводити практичні заняття з українознавства, уроки з виготовлення виробів народної творчості, організовуватимуть українські свята, конкурси, розваги.

Там вже відбувся перший крок. Учасники заходу навчилися називати кольори та рахувати українською мовою, а також дізналися про основних героїв української народної казки «Рукавичка».

«Розташування нашого міста в центрі Японії сприяє тому, щоб доступ до ініціатив Японсько-української культурної асоціації був не лише для мешканців регіону Тюбу, а й найвіддаленіших куточків Японії. Хотілося б вірити, що діяльність нашої школи стане ще одним містком українсько-японської дружби та презентації Української держави на Далекому Сході на рівні народної дипломатії», — прокоментував директор школи Ігор Даценко.

Раніше ми писали про те, що  українська школа «Кобзар» у Норвегії започаткувала інформаційну екскурсію про українські різдвяні звичаї та традиції.

Коментарі