Новини

Школа «Кобзар» у Норвегії знайомить з українськими різдвяними звичаями і традиціями

Школа розпочала інформаційну екскурсію: розповідає про різдвяну зірку, кутю, дідуха, вареники, макітру тощо.

Фото pon.org.ua

Українська школа «Кобзар» у Норвегії започаткувала інформаційну екскурсію про українські різдвяні звичаї та традиції.

Про це повідомили на сторінці навчального закладу в фейсбуку.

«Різдво – це одне з найулюбленіших свят зимового періоду. В ньому стільки тепла, любові, щирості, що будь-які зимові вітри та морози вмить втрачають свою силу. Ми пропонуємо Вам невелику інформаційну екскурсію українськими звичаями та традиціями», — мовиться у повідомленні.

До речі, організатори створили гештег #24_ознаки_українського_Різдва, за яким можна знайти українознавчу інформацію, практичні заняття та цікавинки. 

Екскурсію розпочали ще на початку грудня. А вже зараз можна дізнатися про перші 9 ознак Різдва. А саме: про різдвяну зірку, медівнички (це традиційне українське фігурне печиво з медового тіста), кутю, різдвяну свічку, дідуха, вареники, різдвяного павука та макітру.

До того ж, на сторінці школи також публікують інформацію про те, як робити різдвяну зірку, який рецепт медівничків та як скласти власний вірш тощо.

Нагадаємо, цього року головна ялинка Чернівців на Соборній площі буде у золотому, червоному і білому кольорах. Підсвічуватися головна ялинка міста буде тою ж світловою інсталяцією, що й минулого року. Окрім цього, встановлять тематичну фотозону.

Коментарі