Новини

У США надрукують на 3D-принтері новий район з 15 будинків

Найдешевший будинок коштуватиме близько 600 тисяч доларів.

Фото dezeen.com

У США збудують новий район, у якому всі будинки будуть надруковані на 3D-принтері. Вони будуть у місті Ранчо Міраж у штаті Каліфорнія. 

Про це повідомляє Dezeen. 

Будувати розпочнуть наприкінці 2021 року і мають закінчити до весни 2022.

До речі, саме каліфорнійські компанії Palari і Mighty Buildings будуть займатися проєктом. За їхніми словами, це буде «перший у світі район з будинками, надрукованими на 3D-принтері, з нульовим рівнем викидів».

У новому районі буде 15 екологічно чистих будинків. Кожен з них буде складатися з основного помешкання з трьома спальнями та двома ванними кімнатами площею 135 кв.м. Крім того, на деяких ділянках можна буде створити ще одне помешкання – із двома спальнями та однією ванною.

Фото dezeen.com

Потреби будинків буде забезпечувати сонячна енергія. 

Ті елементи, які не можна надрукувати на 3D-принтері, наприклад, шафи, ванні кімнати, будуть виробляти з екологічно чистих матеріалів. Також на задньому дворі будуть басейни. 

Принтери компанії можуть створити будинок площею 32,5 квадратних метрів менше ніж за добу. Найдешевший будинок у цьому районі вартуватиме близько 600 тисяч доларів.

Раніше ми писали про те, що у Ріверхенді (штат Нью-Йорк) за 299 999 доларів продають будинок, надрукований на 3D-принтері.Житлова площа будинку – 130 квадратних метрів. У ньому є три спальні, дві ванні кімнати та окремий гараж.

Коментарі