Новини

У Чернівцях обрали директора кіномистецького центру Миколайчука

У фіналі конкурсу за посаду змагалися троє претендентів.

Конкурсна комісія Чернівецької міської ради обрала директора кіномистецького центру імені Івана Миколайчука. Ним став Іван Бутняк.

Перший тур конкурсу відбувся 29 березня. Було п’ятеро претендентів.

За його результатами останніх двох претендентів відсіяли. Ними були колишній фахівець відділу сім’ї та молоді Чернівецької ОДА Ігор Гуляга та керівник МКП «Реклама» Василь Забродський.

Ігореві Гулязі відмовили через відсутність досвіду роботи в галузі культури, а Василь Забродський не подав належних документів.

До фіналу пройшли троє кандидатів:

Іван Бутняк — головний режисер театру анімації;

Іван Петрусяк — працівник учбово-методичного центру «Культура Буковини», режисер багатьох заходів, котрі проходять у місті;

Володимир Ємчук — колишній в. о. завідувача відділу охорони пам’яток історії та культури Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини.

Задля перемоги претендентові потрібно було набрати більшість голосів, тобто не менше чотирьох. Тож перемогу в конкурсі здобув Іван Бутняк, за кандидатуру якого проголосували четверо членів комісії. Ще двоє утрималися.

Кандидатуру Івана Петрусяка підтримали лише двоє членів журі, а за Володимира Ємчука не проголосував ніхто з конкурсної комісії.

Іван Бутняк поділився першими враження зі «Шпальтою» щодо своєї перемоги.

«Кіномистецький центр Івана Миколайчука повинен стати не просто кінотеатром. Хочеться, аби він був хорошою платформою, що здатна об’єднати культурний кластер Чернівців. І таким чином бути рушієм розвитку культури в місті», — заявив Іван Бутняк.

Заклад не буде намагатися складати конкуренцію приватним кінотеатрам, бо разом із демонстрацією фільмів передбачені в ньому умови дають змогу проводити будь-які заходи, пов’язані з мистецтвом. І кіномистецький центр має все необхідне для того, аби стати центром культури в Чернівцях.

Коментарі