Новини

Україна — перша держава світу, що повністю узаконила цифрові паспорти у смартфоні

Відтепер цифрові паспорти стають абсолютними аналогами паперових і пластикових документів.

Фото Gilles Lambert, unsplash.com

Цифрові паспорти в мобільному застосунку «Дія» офіційно прирівняли до паперових та пластикових документів.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про цифрові паспорти у другому читанні. Україна стала першою країною у світі, яка повністю узаконила е-паспорт.

У квітні минулого року Мінцифри запустило перші у світі електронні паспорти. ID-картка та закордонний біометричний паспорт стали доступними просто у смартфоні кожного українця — у мобільному застосунку «Дія».

До цього дня використання цифрових паспортів у «Дії» регулювала постанова Кабінету Міністрів від 15 квітня 2020 року. А ухвалення цього законопроєкту підвищує статус використання е-паспортів на юридичному рівні.

Цієї осени Україна переходить у режим «без паперів». І ухвалення закону про цифрові паспорти — один із найважливіших кроків до цього. Адже саме він є основним документом для отримання державних послуг.

Відтепер цифрові паспорти стають абсолютними аналогами паперових і пластикових документів. Українці більше не зіштовхуватимуться з ситуаціями, коли цифровий паспорт не приймають. А зможуть користуватися цифровими документами нарівні з паперовими.

Коментарі