Новини

У 76% шкіл на Буковині навчаються дистанційно: де працюють за очною формою навчання

За очною формою в області працюють лише спеціальні заклади освіти.

Фото MChe Lee, unsplash.com

За очною формою працюють два спеціальні заклади освіти для дітей з особливими потребами. Це — Хотинська спеціальна школа №1 та Чернівецька спеціальна школа №4.

Дистанційно функціонує 301 заклад (76%). А на канікулах перебувають 24. Про це повідомила «Шпальті» заступниця директора Департаменту освіти та науки Чернівецької ОДА Оксана Гринюк.

«За змішаною формою навчаються (старша школа дистанційно, 1-4 класи – очно) 64 освітні заклади», — зазначила вона.

Щодо проведення останнього дзвоника у школах у Департаменті зазначили, що наразі ще не визначили структуру завершення навчального року. 

«Закон передбачає, що освітній процес має завершитися до 1 липня — йдеться про ДПА, пришкільні табори тощо. А от щодо останнього дзвоника, наразі заклади автономні. Вони вирішують щодо його проведення на місцях. Проте міністерство надасть рекомендації, які департамент направить на місця», — каже Оксана Гринюк.

Також заступниця директора Департаменту освіти і науки зазначила, що педагогічні ради мають право самі ухвалювати рішення про організацію освітнього процесу. 

«Враховуючи те, що Чернівецька область перебуває у «червоній» зоні, є відповідні рішення державної та обласної комісій ТЕБ та НС, яке забороняє очну форму навчання, за винятком дитячих садочків, спеціальних закладів. Дозволено працювати очно лише 1-4 класам», — зазначила вона.

Раніше ми писали про те, що на Буковині початкова школа продовжує дистанційне навчання.

Коментарі