Новини

«Акварельна подорож на велосипеді»: у Чернівцях відкриється виставка художника-мандрівника

Галерея відкриється для відвідування після припинення дії «червоної» зони у Чернівцях.

Фото зі сторінки культурно центру «Вернісаж»

У центрі культури «Вернісаж» завтра, 31 березня, о 15.00 відкриється персональна виставка відомого буковинського художника-мандрівника Андрія Ковалика «Акварельна подорож на велосипеді».

Про це йдеться на сторінці центру культури «Вернісаж» у фейсбуку.

«З 2009 року по 2018 художник займався іконописом, але в якусь мить вирішив реалізувати свою дитячу мрію про подорожі і малювання. Майже за три роки творчих мандрівок він відвідав з довготривалими пленерами Грузію, Індію, Італію, Туреччину, минулий рік присвятив мальовничій Україні», — йдеться у повідомленні.

Через картини митця можна здійснити віртуальну подорож італійськими Альпами, насолодитися пейзажами озера Гарда. А також відвідати Венецію, Болонью, Равенну, Падую, побувати в Местії — столиці Сванетії в Грузії, Ушгулі (найвисокогірнішому поселенні європейської частини світу). Через творчість митця вдасться завітати в індійську «Венецію» — місто Удайпур, та відвідати так звані кольорові міста Індії: «синє» Джодхпур і «рожеве» Джайпур.

Вам буде цікаво: «Дивує кількість галерей у місті»: митці з Румунії про міжнародний культурно-мистецький проєкт та Чернівці

Останні роботи автора відкриють красу і велич Стамбула, романтику південного міста Фетхіє в Туреччині.

Також відвідувачі виставки матимуть можливість помандрувати рідними Карпатами, піднятися на Говерлу, «побувати» у Верховині, прогулятися живописними селищами Дземброня і Магурка.

Галерея відкриється для відвідування після припинення дії «червоної» зони у Чернівцях.

Нагадаємо, що у Чернівецькій обласній державній адміністрації нещодавно відкрили фотовиставку «Відчуй розмаїття», присвячену Міжнародному дню людини з синдромом Дауна.

Коментарі