Новини

Портрети дітей із синдромом Дауна: у Чернівцях відкрили фотовиставку

Фотовиставка присвячена Міжнародному дню людини з синдромом Дауна, який відзначають сьогодні, 21 березня.

Фотовиставку «Відчуй розмаїття», присвячену Міжнародному дню людини з синдромом Дауна, відкрили сьогодні, 21 березня, у Чернівецькій обласній державній адміністрації.

Про це повідовляє пресслужба ОДА.

Головні герої і героїні картин – сонячні діти. На знімках – 19 малюків.

«Ми хочемо донести людям, що наші діти не такі як інші, що всі діти різні, однак рівні», — сказала голова громадської організації «Миле сонечко» Тетяна Венгренюк.

Також вона зазначила, що для проєкту запросили дітей та фотографів Сергія Ахременка та Лесю Парубій. Незабаром у Чернівцях також з’являться білборди з обличчями дітей з фотовиставки.

Виставку зорганіували громадські організації – «Миле сонечко», Чернівецьке об’єднання «Захист» та Чернівецький обласний Центр Громадського здоров’я.

За словами Тетяни Венгренюк, «Миле сонечко» об’єднує батьків, які виховують малюків із синдромом Дауна. Разом вони проводять дозвілля, влаштовують пікніки та ігри, спілкуються, а також допомагають один одному порадами. Наприклад, щодо особливостей навчання, реабілітації, соціальної адаптації таких дітей.

Дата 21.03 символізує сутність синдрому. Його носії мають особливості розвитку через три копії 21-ої хромосоми замість двох. Такі малюки надзвичайно добрі, щирі і талановиті.

Аби підтримати їх, сьогодні можна доєднатися до всесвітнього флешмобу та надягти розпаровані кольорові шкарпетки.

За підтримки ГО «Чернівецьке об‘єднання «Захист» зорганізували продаж шкарпеток, а вилучені кошти передали ГО «Миле сонечко». Усього зібрали 4413 гривень.

 

Коментарі