Новини

У США створили рюкзак для людей з порушеннями зору. Що він уміє

Рюкзак повідомляє голосом про перешкоди: наприклад, дорожні знаки, речі на пішохідних переходах, сходах, рухомих об’єктах.

Фото unsplash.com

У США створили рюкзак із комп’ютерним зором, що повідомляє про перешкоди голосом. Його розробили для того, аби допомогти людям із порушеннями зору. Пристрій постійно стежить за навколишнім середовищем і попереджає про дорожні знаки, гілки дерев, бордюри тощо. 

Про це повідомляє Intel Newsroom.

Такий рюкзак має просторову 4К-камеру Luxonis OAK-D, яку кріплять на пояс або жилет, а також GPS-приймач. Камера із вбудованими можливостями машинного навчання і комп’ютерного зору має датчик глибини і передає дані в рюкзак. Там їх обробляє обчислювальний модуль за допомогою технологій Intel.

Зазначають, що автором проєкту є Джагадіш Махендран з Інституту штучного інтелекту при Університеті Джорджії.

Рюкзак повідомляє голосом про перешкоди: наприклад, дорожні знаки, об’єкти, що звисають зверху, речі на пішохідних переходах, бордюрах, сходах, рухомих об’єктах. Також інформує навіть про зміну висоти.

Прилад працює з нейромережами і розмічає карту глибини в реальному часі. Рішення на базі технологій Intel Movidius VPU і OpenVINO розпізнає об’єкти і передає дані голосом у бездротові навушники користувача по Bluetooth.

До того ж, для камери потрібне окреме джерело живлення. Його пропонують розміщувати у поясній сумці. Батарея може забезпечити 8-годинну роботу пристрою від одного заряду.

Коментарі