Новини

Викладачів ЧНУ вакцинуватимуть проти коронавірусу: в університеті складають списки

Ректор розповів, що спершу хочуть імунізувати категорію викладачів, старших 60 років.

У Чернівцях будуть вакцинувати викладачів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

У коментарі «Шпальті» ректор навчального закладу Роман Петришин розповів, що вакцинація викладачів була ініціативою університету.

«Ми звернулися в ОДА і нагадали про себе. Вважаю, що першими мають вакцинувати лікарів, а далі — викладачів і вчителів, адже у них контакт із великою кількістю учнів і студентів», — каже ректор.

Петришин зазначив, що у вівторок в університеті відбулося засідання ректорату, де оголошували можливість вакцинації. Інформацію передають до деканатів усіх факультетів та підрозділів ЧНУ.

«Ми попросили всі підрозділи університету, аби нам дали два типи заяв: викладачів, яким за 60 років, та всіх інших. Університет наразі працює дистанційно, тому навіть отримувати заяви зараз стало складніше. Ми все ж сподіваємося, що спершу вдасться вакцинувати викладачів, старших 60 років. Звісно ж, процедура добровільна. Хтось за вакцинацію, хтось може бути категорично проти, а хтось взагалі вже мав можливість і зробив щеплення. Але ми складаємо списки, аби розуміти, яка саме кількість вакцин нам потрібна та які дані казати ОДА», — доповнив ректор.

В університеті на початку календарного року було 1035 викладачів. А загалом співробітників закладу — близько двох тисяч.

Охочі щепитися викладачі та персонал можуть подати заяву до 1 квітня.

Нагадаємо, на Буковині почали вакцинувати людей категорії 80+. 

Коментарі