Новини

Пришкільних таборів у Чернівцях цьогоріч не буде: у мерії пояснили чому

Міська рада другий рік поспіль вирішила відмовитися від проведення пришкільних таборів.

Фото Artem Kniaz, unsplash.com

Цьогоріч міська рада вирішила відмовитися від проведення пришкільних таборів. Таке рішення ухвалили днями під час засідання виконавчого комітету.

Варто зазначити, що організацію таборів у школах скасовують уже другий рік поспіль.

Як розповів «Шпальті» начальник управління освіти Сергій Мартинюк, головною причиною є епідеміологічна ситуація.

«Ситуація щодо скасування досить двояка. З одного боку, пришкільні табори в програмі в розділі «Оздоровлення». З іншого боку, ми розуміємо, що це не зовсім оздоровлення – на асфальті, вкритому пилом… Проте раніше ми завжди їх проводили.

Враховуючи епідеміологічну ситуацію, торік відмовилися від проведення цих таборів. Нині проблема залишилася актуальною», — розповів Сергій Мартинюк.

За його словами, оскільки Чернівці наразі в «червоній» зоні, тому немає передумов для того, що в червні буде принципове покращення епідситуації.

Тож і немає можливости збирати дітей у таких умовах, бо навчання проводять дистанційно. Отже, про пришкільні табори мови не може бути. Відповідні аргументи під час засідання освітяни довели до членів виконавчого комітету, які погодилися з цією пропозицією. І передбачили фінансування тільки в оздоровчих таборах, розташованих за межами міста.

Коментарі