Новини

Український хмарочос визнали найкращою будівлею у світі

Вперше за 27-річну історію International Property Awards нагороду отримав проєкт з України.

Фото segodnya.ua

На конкурсі International Property Awards уже 27-й рік нагороджують професіоналів в області житлової і комерційної нерухомости з усього світу. Цьогоріч через пандемію переможців оголосили в онлайн-форматі.

Про це повідомляє «Сегодня».

Уперше за всю його історію нагороду в світовій номінації отримав проєкт з України. Футуристичний житловий комплекс Taryan Towers визнаний кращим житловим багатоповерховим комплексом. Його будує компанія Taryan Group під керівництвом Артура Мхітаряна. Першу з трьох веж уже ввели в експлуатацію.

Конкурс International Property Awards вважається своєрідним «Оскаром» у світі нерухомости. З 1995 року авторитетне незалежне журі під керівництвом дійсних членів Палати Лордів Великої Британії щорічно обирає кращі проєкти і компанії у сфері нерухомости. У різний час переможцями конкурсу ставали такі відомі будівлі, як американський One Thousand Museum by Zaha Hadid Architects, одна з найвищих будівель світу Landmark 81, відомий комплекс Etihad Towers з Абу-Дабі. А 2018 року перемогу здобула найвідоміша кувейтська будівля у формі традиційного арабського халата Al Hamra Business Tower.

Цьогоріч у конкурсі брали участь близько 2000 проєктів із 6 регіонів: Європи, Азії, Африки, арабських країн, Америки і Великобританії. Нагороди вручають традиційно як на регіональному, так і на світовому рівні.

Українські компанії неодноразово брали участь у конкурсі International Property Awards і отримували нагороди на регіональному рівні. Однак уперше в історії змагань проєкт з України отримав визнання на світовому рівні. Київські вежі Taryan Towers перемогли у номінації «Best residential high-rise development 2020-2021».

За словами Стюарта Шильда – президента International Property Awards, – критерії, за якими оцінювали проєкти 95 членів авторитетного міжнародного журі, містять дизайн, якість, інноваційні технології, оригінальність, безпеку й екологічну складову. За всіма цими характеристиками у сукупності будівля Taryan Towers отримала найвищі оцінки. Це і стало причиною світового визнання проєкту.

Інфраструктура зосереджена в декількох зонах. На даху розмістять той самий панорамний ресторан, парк і навіть майданчик для запуску дронів. А в нижній частині будівлі будуть магазини, фітнес-центр із басейнами, ігрові зони для дітей, школа раннього розвитку і багато іншого.

Коментарі