Новини

Відзавтра Калинівський ринок працювати не буде. Як відреагували підприємці

Дозволили роботу лише продуктових рядів.

Калинівський ринок у Чернівцях відзавтра, 24 березня, закривають на карантин. Там працюватимуть лише продуктові ряди. 

Про це в коментарі «Шпальті» сказав директор підприємства Олег Гульпак. 

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів №230 від 22 березня, у «червоній» зоні забороняють роботу ринків, крім продуктових. Завтра базар працювати не буде. Зараз ми інформуємо про це підприємців», — сказав директор.

Нагадаємо, 10 березня Калинівський ринок відкрили, незважаючи на карантинні обмеження. Мер Чернівців Роман Клічук сказав, що влада не забороняла роботу базару — у «червоній» зоні не можна працювати лише продовольчим ринкам. Як з’ясувалося, «Калинка» — змішаного типу, тому дозволили відкрити.

Олег Гульпак сказав, що за період роботи ринку у «червоній» зоні порушень не було. Підприємці відповідали за свою роботу та дотримання карантинних обмежень особисто. 

Зараз вони дізнаються про закриття ринку з соцмереж або ж через знайомих.

Наприклад, Дмитро Гаврилюк  нам повідомив, що йому про це сказала дружина. Зауважує: скоріш за все, завтра працівники таки прийдуть на базар. Не обов’язково підприємці працюватимуть, однак на знак протесту на території ринку перебувати будуть.

«Тут не можна сказати, чи правильне рішення закрити ринок, чи неправильне. З одного боку, захворюваність на ковід росте, однак з іншого — нам нема де заробити гроші. Товари з часом будуть неактуальні, а ми через це втрачаємо дуже великі гроші. І потім, аби вийти в плюс, відбити хоча би більшість тих коштів, може знадобитися пів року. Або ж не вдасться повернути їх взагалі», — сказав підприємець.

Нагадаємо, уряд заборонив людям ходити по вулиці без масок у «червоній» зоні.

Коментарі