Новини

«Не можемо тримати ринок закритим». Відзавтра у Чернівцях відкриють «Калинку»

Підприємці зможуть повернутися до роботи, оскільки ринок має статус «змішаного».

Завтра, 10 березня, Калинівський ринок у Чернівцях відкриють.

Підприємці прийшли до міського голови з вимогою відновити роботу комунального підприємства і дозволити їм працювати. До мітингувальників вийшов мер Роман Клічук.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

«Він зазначив, що постанова Кабінету Міністрів України №104 від 17.02.2021р. забороняє роботу непродовольчих ринків, а от про заборону ринків змішаного типу у рішенні не йдеться. Тому це надає дозвіл працювати МТК «Калинівському ринку», — мовиться у повідомленні.

Директор МТК «Калинівський ринок» Олег Гульпак у коментарі «Шпальті» повідомив, що вони не можуть тримати більше підприємство закритим, тож завтра вийдуть на роботу.

«Керуючись постановою Кабінету Міністрів №104, в якій є пункт 9, у якому є чітке розуміння заборони ринків непродовольчих. Оскільки Калинівський ринок є ринком змішаного типу, ми не можемо його тримати закритим. Нам потрібен був час, щоб розібратися у цій ситуації», — зазначив він.

Також Олег Гульпак сказав, що Калинівський ринок є суб’єктом господарювання, який не веде підприємницьку діяльність, пов’язану з торгівлею, тому його відкривають.

Крім того, міський голова Чернівців Роман Клічук зауважив, що мерія написала звернення до обласної комісії ТЕБ та НС з проханням дати роз’яснення щодо заборони держкомісії, яка стосується непродовольчих ринків. Однак його не отримали.

Також сьогодні, 9 березня, відбулося засідання обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Однак питання щодо роботи Калинівського ринку не розглядали.

 

 

Коментарі