Новини

Ляльки Барбі перетворили на образи відомих українок: від Лесі Українки до Alyona Alyona

Серед образів, які втілили, є письменниця Леся Українка, акторка Марія Заньковецька, художниця Соня Делоне, сучасні співачки Руслана, Alyona Alyona, а також волонтерка і політикиня Яна Зінкевич та інші.

Фото КуклЬтура – Puppet Culture

Українські майстри відтворили образи відомих вітчизняних жінок на основі ляльок Барбі. Виставку іграшок уже представили в Одесі та Києві (перш ніж запровадили посилені обмеження).

Про це повідомляють організатори виставки — «КуклЬтура — Puppet Culture».

Фото КуклЬтура – Puppet Culture

Проєкт «Barbie: Пані України» відтворює образи 36 українок. Серед них є письменниця Леся Українка, акторка Марія Заньковецька, художниця Соня Делоне, сучасні співачки Руслана, Alyona Alyona, а також волонтерка і політикиня Яна Зінкевич та інші.

Як розповідають у «КуклЬтура», вони звернулися до різних лялькових майстрів з усієї України, щоб ті відтворили образи українських діячок.

Також організатори зазначили, що для виставки не створювали нові іграшки. За основу брали звичайних Барбі, яких змінювали так, щоб у них можна було впізнати образи відомих українок. Зокрема змінювали колір волосся, зачіски та макіяж ляльок.

У Києві виставка мала тривати з 16 по 28 березня. Однак у столиці з 21 числа посилили карантин, тож організатори обіцяють продовжити її термін. Згодом колекція ляльок має відправитися на показ в інші міста України.

Фото КуклЬтура – Puppet Culture

Фото КуклЬтура – Puppet Culture

Фото КуклЬтура – Puppet Culture

Коментарі