Новини

NASA успішно випробувала ракету, яка може доставляти людей на місяць

Це друге випробування основного ступеня системи космічного запуску.

Фото ілюстративне, NASA, unsplash.com

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) успішно випробувало свій найбільший ракетний елемент з коли-небудь побудованих ㅡ перший етап ракети місії «Артеміда».

Завдяки цьому США можуть знову доправити своїх астронавтів на Місяць до 2024 року. Про це повідомляє Громадське з посиланням на NASA.

Запуск змоделювали, запустивши двигуни основного ступеня ракети Space Launch System (SLS), коли вона була закріплена на вежі в космічному центрі Стенніс у Міссісіпі.

«Чотири двигуни найбільшого елемента ракети, який NASA коли-небудь будувала – центрального ракетного блоку ракети-носія SLS, – працювали, імітуючи старт і вихід з атмосфери Землі», — йдеться в пресрелізі космічної агенції.

SLS — надважка ракета-носій для пілотованих експедицій за межі навколоземної орбіти. В рамках космічної програми «Артеміда» ракета доправить американських астронавтів на Місяць. Перша висадка з екіпажем запланована на 2024 рік.

Попередній січневий тест завершився приблизно через одну хвилину. Водночас інженерам потрібно було принаймні 4 хвилини, аби зібрати достатню кількість даних.

Очікується, що далі систему космічного запуску відправлять у Космічний центр Кеннеді у Флориді для інтеграції з космічним кораблем Orion компанії Lockheed Martin.

 

Коментарі