Новини

ЗНО в магістратуру: які іспити мають складати вступники після бакалаврату у 2021 році

Для вступу на навчання в магістратуру на основі бакалаврату проводять вступні іспити та фахові випробування.

Фото bantersnaps, unsplash.com

Згідно з наказом Міністерства освіти, у 2021 році іспити у формі ЗНО складатимуть вступники до магістратури з усіх спеціальностей.

Про це повідомляє Освіта.ua.

Для вступу на навчання в магістратуру на основі бакалаврату проводять вступні іспити та фахові випробування.

Вступники у 2021 році мають складати для вступу в магістратуру такі іспити:

– єдиний вступний іспит (ЄВІ) – це форма вступного випробування за технологією ЗНО з іноземної (англійської, німецької, французької чи іспанської) мови для вступу на магістратуру;

– фахове випробування у навчальному закладі – це форма вступного випробування, яка передбачає перевірку знань та вмінь з вже опанованої освітньої програми певного рівня вищої освіти на основі здобутих раніше компетентностей;

– єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) – це форма вступного випробування за технологією ЗНО з права та загальних навчальних правничих компетентностей для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра.

Зазначається, що у 2021 році вступники до магістратури зможуть подати результати ЄВІ з іноземної мови минулого року (або 2021). Натомість результати ЄФВВ – тільки 2021 року.

Ваговий коефіцієнт Єдиного вступного іспиту з іноземної мови визначається керівництвом університету та повинен становити не менше ніж 25% загального балу.

Реєстрація на ЄВІ та ЄФВВ розпочнеться 11 травня і триватиме до 3 червня 2021 році. А проведення тестувань заплановане на 30 червня та 2 липня відповідно.

Нагадаємо, що реєстрація для абітурієнтів на зовнішнє незалежне оцінювання завершилося 5 березня.

Коментарі