Новини

Україна вперше офіційно візьме участь у потужному музичному фестивалі у Німеччині

Щороку Reeperbahn Festival збирає понад 250 гуртів та виконавців з усього світу, а також тисячі глядачів, музичних відбірників, критиків та інших представників індустрії. 

Danny Howe, Unsplash

Вперше Україну представить офіційна делегація на цьогорічному Reeperbahn Festival у Гамбурзі — українські музиканти виступлять перед міжнародною авдиторією, а також візьмуть участь у семінарах, лекціях, конференціях та майстер-класах.

Про це повідомив Український інститут.

Один із найвпливовіших європейських шоукейс-фестивалів, який проходить у Ріпербані — відомому районі Гамбурга — має відбутися 22-25 вересня. Подати заявку на участь у фестивалі можна до 20 квітня за посиланням.

Щороку Reeperbahn Festival збирає понад 250 гуртів та виконавців з усього світу, а також тисячі глядачів, музичних відбірників, критиків та інших представників індустрії.

Зазначають, що українські музиканти відвідають захід у рамках програми EXTRA SOUND, започаткованої торік задля посилення присутности України в міжнародній музичній спільноті через участь українських музикантів у світових подіях індустрії та співпрацю з іншими фахівцями всередині країни та за кордоном.

2021 року EXTRA SOUND відбувається у партнерстві з House of Europe — програмою, яку фінансує Європейський Союз та яка створена з метою підтримки професійного і творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС і Великій Британії.

Програма EXTRA SOUND забезпечує участь музикантів у шоукейсах. Учасники самостійно покривають транспортні витрати з інших міст до Києва, а також витрати, пов’язані з правилами перетину кордонів (ПЛР-тест, вакцинація).

Захід може відбутися як в онлайн-, так і в офлайн-форматі. У будь-якому форматі артистам необхідно мати свого звукорежисера.

Партнер шоукейсу — Music Export Ukraine.

Нагадаємо, у березні у Нью-Йорку провели другий Фестиваль української сучасної музики, що відкриває можливості для громади та розвитку української культури у США.

Коментарі