Новини

Регіони отримають понад 400 нових автомобілів швидкої допомоги: скільки передадуть на Буковину

Чернівецька область отримає 23 автомобілі від Міністерства охорони здоров’я.

Фото ілюстративне

Нові автомобілі швидкої допомоги отримає кожна область України до кінця березня. Зокрема Чернівецька — 23. Про це повідомляють у МОЗ.

«Кількісно розподіл затвердили з огляду на закупівлі попередніх років. Міністерство враховувало об’єктивну потребу кожного регіону», – повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

Зокрема 273 автомобілі – типу В. Це стандартні лінійні швидкі, найпоширеніші у використанні. Ще 143 автомобілі – типу С. Це так звані реанімобілі, особливо потрібні в час пандемії COVID-19.

«Загальна сума коштів, витрачена з державного бюджету на закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги, – 728 мільйонів гривень. Комплектація обладнання уперше здійснена за стандартом Євросоюзу», – наголосила Світлана Шаталова.

Як розповів «Шпальті» директор Чернівецького центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв, очікують на отримання «швидких» від МОЗ.

«Загальна кількість автомобілів швидкої допомоги буде достатньою в області. Ми стараємося позбутися старих УАЗів, але маємо місцевість, наприклад, Селятин, Яблуниця, де без них, особливо взимку, не обійтися. Тому будемо там залишати старі машини та одну нову «швидку», — зазначив Володимир Єленєв.

Також він зауважив, що Чернівецький центр хотів отримати більше повнопривідних «швидких», але таких на область дадуть лише чотири автівки.

Розподіл автомобілів:

Волинська область – 10;

Дніпропетровська – 25;

Житомирська – 25;

Запорізька – 26;

Закарпатська – 9;

Івано-Франківська – 26;

Кіровоградська – 43;

Київська – 42;

Луганська – 28;

Львівська  – 50;

Миколаївська – 20;

Рівненська – 18;

Сумська – 10;

Харківська – 24;

Херсонська – 6;

Хмельницька – 9;

Черкаська – 8;

Чернівецька – 23;

Чернігівська – 14.

 

 

Коментарі