Новини

100 тисяч євро від Chanel: митцям-новаторам видаватимуть премії

Премію можуть отримати митці різного віку, статі та національности.

Модний дім Chanel створив культурний фонд і видаватиме премію на підтримку митців та новаторських ідей у культурі.

Про це повідомляють у компанії, пише The Village.

Фонд буде працювати у двох напрямках: премія для підтримки митців та довгострокове партнерство з культурними організаціями.

Премія для підтримки митців: 

– це стосується тих, хто пропонує новаторські ідеї/рішення у своїй галузі. Це будуть індивідуальні нагороди у розмірі 100 тисяч євро для десяти митців – у галузі музики, танців, перформансу та візуального мистецтва.

Отримати її можуть митці різного віку, статі та національности. Фінансуватимуть новаторські проєкти, а також нададуть доступ до менторства від спільноти Chanel.

Лавреатів премії оголосять уже цього року.

Премія — довгострокове партнерство з культурними організаціями:

– розрахована для створення нових програм, розвитку інновацій у культурі та просування проєктів, які приносять користь культурі та суспільству. Її партнерами стали: Національна портретна галерея Лондона, Андеграунд музей у Лос-Анджелесі, Паризький центр Помпіду та артцентр GES-2 в Москві.

У компанії зазначають, що культурний фонд Chanel прагне відстоювати рівність голосу і забезпечувати видимість глобальних змін, коли мистецтво є життєво важливим джерелом натхнення і змінює погляди на те, як ми дивимося на світ.

 

Коментарі