Новини

Оновлення Instagram: дорослі не зможуть писати дітям, які на них не підписані

Соцмережа попереджатиме дітей про підозрілу поведінку дорослих співрозмовників. Або ж про те, що необов’язково відповідати на повідомлення, якщо це викликає дискомфорт.

Фото socialcut, unsplash.com

Соцмережа Instagram випустила оновлення для посилення захисту підлітків.

Про це повідомили у компанії.

Так, зокрема дорослі не зможуть писати дітям, які на них не підписані — соцмережа буде сповіщати про те, що листування недоступне.

Зазначають, що функція працює на основі віку користувачів, який вони вказують під час реєстрації. Крім того, також повинна допомогти технологія машинного навчання — вона має ідентифікувати користувачів, які вказали несправжній вік.

До того ж, підлітки будуть отримувати сповіщення про підозрілу поведінку їхніх дорослих співрозмовників. Це може статися, якщо людина надсилає кількість запитів на стеження або повідомлень людям до 18 років. 

Також попереджатимуть, що дитині необов’язково відповідати на повідомлення, якщо для неї це дискомфортно.

Оновлення будуть доступні у деяких країнах у березні цього року. Зазначають, що згодом новими функціями зможуть скористатися юзери у всіх країнах.

Раніше «Шпальта» писала про те, що Instagram буде видаляти акаунти користувачів, із яких надсилають образи або повідомлення, що розпалюють ненависть. До цього за таке порушення соцмережа обмежувала право відправки повідомлень на деякий час.

Коментарі