Новини

У МОЗ розширили перелік людей, яким робитимуть щеплення від COVID-19 залишками вакцини

Міністр охорони здоров’я днями розширив перелік людей, які зможуть вакцинуватися залишками препарату.

Фото Ivan Diaz, unsplash.com

Задля подальшої популяризації щеплення проти коронавірусу до Дорожньої карти вакцинації внесли зміни. Так, Міністр охорони здоров’я своїм наказом від 11 березня розширив перелік категорій осіб, які можуть щепитися дозами препаратів, які залишаються під час виїзних мобільних сесій.

Зокрема, збільшується перелік осіб із-поміж публічних та громадських діячів, повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Відповідно до змін, дозволено щеплювати залишками доз вакцини учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Також в оновленому переліку йдеться у про народних депутатів України, керівників центральних органів влади, державних адміністрацій, обласних, міських та районних рад.

Крім того, до списку потрапили керівники департаментів та управлінь охорони здоров’я державних адміністрацій, а також головні державні санітарні лікарі областей.

Насамкінець, до переліку також внесли лідерів і представників релігійних організацій, видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів, співаків, інших діячів сфери культури, старших 60 років.

На Буковині для щеплення залишками доз вакцини публічним та громадським діячам необхідно заповнити електронну форму.

Окрім того, всі охочі можуть записатися на вакцинацію від COVID-19 через застосунок «Дія», контакт-центр МОЗ із питань COVID-19 або телефоном через свого сімейного лікаря.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Коментарі