Новини

«Крим — це Україна»: зі співробітників Посольства Росії покепкували з нагоди сьомої річниці анексії

Біля Посольства РФ українські активісти розвісили фото російських дипломатів із заявами про те, що вони нібито визнають анексію Криму.

Фото з телеграм-сторінки Андрія Цаплієнка

Сьогодні, 16 березня, вже сьома річниця анексії Криму. Цього дня 2014 року, всупереч українському законодавству та законодавству Автономної Республіки Крим, провели так званий «референдум» щодо статусу півострова. Відбулося це за силового тиску російських військових та воєнізованих «ополченців».

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі відомий український військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

З нагоди анексії Криму невідомі українські активісти «привітали» російських дипломатів. Поблизу Посольства РФ розвісили плакати з портретами його співробітників та заявами про те, що вони нібито вважають Крим українським та визнають його анексію.

Крім того, на їхніх автівках розклеїли зображення українського тризуба.

«Уночі проти 16 березня дипломати РФ, які перебувають в Україні (а за сумісництвом кадрові співробітники ГУ ГШ ЗС та ФСБ РФ) з’явилися на друкованих плакатах, де «від першої особи» визнали факт незаконної анексії Росією АР Крим. Ці плакати можна сьогодні побачити скрізь, де працюють та живуть російські дипломати — біля Посольства РФ в Україні. А дизайн автомобілів російської агентури значно покращили стильні тризуби», — йдеться в дописі Андрія Цаплієнка.

Також, за його словами, хтось розмістив плакати із наче визнанням анексії російськими дипломатами біля інших представництв іноземних країн у Києві. А саме біля посольств Киргизької Республіки, Таджикистану, Казахстану, Молдови, ФРН, Франції, Вірменії, Великої Британії, Білорусі, США.

Коментарі