Новини

В Україні відновлює роботу Комісія з присвоєння зірок готелям

Водночас запрацювала Комісія з апеляцій, яка буде розглядати скарги на рішення іншої — з категоризації, якщо суб’єкт розміщення не погодиться з її висновками.

Фото
Marten Bjork, unsplash.com

Комісія зі встановлення категорій готелям та іншим об’єктам відновлює свою роботу. Перше її засідання відбудеться 16 березня.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Засідання Комісії будуть транслювати онлайн на офіційній сторінці у фейсбуку Державного агентства розвитку туризму.

«Маємо 75 заявок від готельєрів на визначення категорій, іншими словами — присвоєння зірок. Зараз такі категорії з п’яти тисяч закладів розміщення в Україні мають не більше двохсот. Велика частина заявок подана вперше, у частини учасників ринку вже закінчується строк дії ліцензій. А деякі потребують категоризації для відкриття гральних закладів», — зазначила голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів.

У Мінкульті додали, що повноваження зі встановлення категорій готелям торік передали від Мінекономіки до Держагентства розвитку туризму, діяльність якого спрямовує міністр культури та інформаційної політики.

«До складу оновленої Комісії увійшли представники ДАРТ, МКІП, комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, представники громадськости, спеціалісти готельної та туристичної галузей», — зазначили у відомстві.

У Міністерстві додали, що їхньою головною метою є законодавчо закріпити якісні зміни і запустити роботу Комісії з принципово новими прозорими підходами до аналізу і затвердження заявок.

«Категоризація закладів розміщення — це насамперед відповідність стандартам, підвищення якости сервісу, і, як наслідок, отримання нових можливостей для залучення туристів», — заявив Міністр Олександр Ткаченко.

Крім цього, паралельно запрацювала Комісія з апеляцій, яка буде розглядати скарги на рішення Комісії з категоризації, якщо суб’єкт розміщення не погодиться з її висновками.

Коментарі