Новини

Українські ветерани вперше візьмуть участь в американських Іграх воїнів

Ці змагання надихнули принца Гаррі заснувати Ігри нескорених.

Фото Matt Lee, unsplash.com

Чотири десятки українських ветеранів уперше виступлять на міжнародних мультиспортивних змаганнях Warrior Games (Ігри воїнів) в США.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

До складу української команди ввійдуть представники Національної збірної України Ігор нескорених. А також ветерани та ветеранки, які пройдуть національний відбір.

Потрапити до збірної України та виступити на Warrior Games 2021 матимуть можливість ветерани та чинні військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України; а також добровольчих формувань, які отримали поранення, були травмовані чи захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій ООС або в ході миротворчих операцій за участю України з 1991 року.

Warrior Games — це адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Міністерство оборони США організовує цей захід уже восьмий рік поспіль. Цього року він відбуватиметься з 12 по 22 вересня в Орландо, штат Флорида, США.

«Warrior Games — унікальний міжнародний захід адаптивних видів спорту, який 2013 року надихнув принца Гаррі, герцога Сассекського створити Invictus Games. З 2017 року українські захисники беруть участь в Invictus Games. А з 2021 року до міжнародних спортивних заходів, які є доступними для українських воїнів, долучається Warrior Games», — розповідає Ігор Безкаравайний, заступник міністра у справах ветеранів України.

До програми Ігор воїнів входять 12 видів спорту: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика (біг та метання), велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, пауерліфтинг і волейбол сидячи. Серед учасників — команди з восьми країн світу: США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

 

Коментарі