Новини

У МКП «Центр стерилізації тварин» організували день волонтера

Цього разу активісти чистили горище від бруду, лакували стіни та стелю.

 

Вчора, 13 березня, у МКП «Центр стерилізації тварин» волонтери організували прибирання. Як повідомила «Шпальті» організаторка акції регіональна координаторка проєкту «Залучення громади» Антоніна Гошовська, цього разу приводили до ладу горище. Раніше тут жили коти. Волонтери чистили приміщення від бруду, лакували стіни та стелю. Тепер тут планують облаштувати кабінет для проведення лекцій та інструктажів для відвідувачів. Також тут можна буде робити фотосесії тваринам, аби через інтернет шукати їм майбутніх власників.

 «2019 року ми з однодумцями відвідали варшавський притулок для тварин. Були приголомшені тим, скільки там людей: приблизно на 900 собак у вихідні приходили близько 300 волонтерів. Вони навідуються туди просто погуляти з тваринами. Нам розповіли, що у Польщі серед людей переважно діє такий принцип: якщо не можеш взяти собаку додому — приходь і допомагай у притулку. Ми хотіли би у Чернівцях вести таку ж інформаційну кампанію. Ніхто не змушує забирати собаку додому, але якщо вам небайдужа доля безпритульних тварин — ви можете просто прийти у центр стерилізації і допомогти», — зазначила Антоніна Гошовська.

Охочі можуть допомагати різними способами. Це, наприклад, вигул і соціалізація тварин, облаштування вольєрів і території центру. Також потрібен щебінь чи гравій для підсипки у вольєри, піддони. 

Серед волонтерів були студенти Кіцманського державного аграрного технікуму. Вони здобувають ветеринарну спеціальність, тож для них такі заходи є хорошою практикою. Організатори сподіваються, що до подібних акцій будуть залучатися студенти й інших вишів.

Свою участь прокоментувала волонтерка Тетяна Короткова — педагогиня, активістка, громадська діячка, експертка-кінологиня і грумерка.

 «Давно думала зробити школу відповідального власника собаки. Коли люди заводять тварину — неважливо, купують породистого чи беруть із притулку, — часто не усвідомлюють, яка це відповідальність. Це також затрати часу та грошей. Те, що люди не враховують цих моментів, врешті призводить до збільшення кількости безпритульних тварин. Я вивчала нюанси поведінки собак та вимоги до поведінки власників тварин, види собачих хвороб та їхню профілактику, а також багато нюансів, які необхідно знати майбутнім власникам. Готова ділитися знаннями з дорослими та дітьми на базі центру стерилізації. Тому зараз ми готуємо приміщення для цієї мети», — зауважила пані Тетяна.

Організатори сподіваються, що такі заходи допоможуть підвищити привабливість центру для волонтерів, школярів, студентів та людей, які хочуть провести час із собаками.

 

Фото Ганна Антонова

Коментарі