Новини

На комунальному підприємстві Чернівців заявили про тиск з боку міської влади

Міська влада своєю чергою не розуміє, чому працівників комунального підприємства обурила перевірка.

Колектив комунального підприємства «МіськШЕП» заявив про тиск на працівників з боку міської влади. Про це представники КП повідомили на своїй сторінці у фейсбуку.

«На колектив КП «МіськШеп» чиниться значний «тиск» з оточення Чернівецького міського голови! Зміну влади колектив сприйняв з ентузіазмом і був готовий допомогти новій команді покращити якість життя чернівчан.

Але на нас почали незаконно тиснути, а, власне, вирішили «розібратись» з керівником нашого підприємства Дущаком Едуардом Івановичем. І, нібито, безпідставно прагнуть звільнити його з посади», — йдеться в дописі.

Згідно з опублікованою комунальним підприємством інформацією, 5 березня на ранковій нараді з’явився невідомий нікому з працівників КП чоловік, який назвався радником міського голови Володимиром Урсуляном.

Надалі в повідомленні йдеться про те, що пан Урсулян заявив, що він буде наступним керівником підприємства.

«Урсулян не показав жодних офіційних документів, які б підтверджували, що були прийняті будь-які рішення про зміну керівника, або що він має право офіційно презентувати позицію мера чи влади міста щодо нашого підприємства.

В той день він ще раз прийшов до нас і сказав керівнику до 31 березня написати заяву на звільнення і «йти на вольні хлєба». Також він зазначив, що з 1 квітня Роман Клічук призначить його на цю посаду.

Вважаємо, що у ситуації, яка склалася, повинен розібратися не тільки Роман Клічук, але й представники громади — депутатський корпус Чернівецької міської ради», — йдеться в повідомленні.

Ми поцікавилися в директора комунального підприємства «МіськШЕП» Едуарда Дущака щодо цієї ситуації. Він утримався від коментаря, пояснивши, що наразі перебуває у відпустці. Оприлюднена в соцмережах публікація його здивувала, і її раніше не не погоджували з ним.

Свою чергою директор Департаменту ЖКГ Григорій Прохоренко зазначив, що працівники підприємства протистоять звичайній перевірці. А тому незрозуміло, про який тиск може йтися.

«Проводить звичайну перевірку підприємства наш підрозділ КРУ, згідно з чинним законодавством. Ніхто ж не кричить про тиск, коли підприємство перевіряє, скажімо, податкова», — каже пан Григорій.

Він також зазначає, що наразі про звільнення директора підприємства не йшлося. Туди відправили радника міського голови, який повинен був попередити працівників про заплановану перевірку та провести роз’яснювальну роботу. А його навіть не пустили на територію.

«Що вони приховують на підприємстві, не пускаючи до себе на територію радника міського голови? Ми в будь-якому разі проведемо перевірку, а вже за її результатами будемо ухвалювати подальші рішення», — заявив Григорій Прохоренко.

Також на допис комунального підприємства у фейсбуку відреагував заступник міського голови Василь Зазуляк.

Так, він зазначив, що неприємно здивований дописом, викладеним на сторінці підприємства, авторство якого приписує панові Дущаку.

«Емоційна історія, викладена на сторінці КП у ФБ, не відповідає дійсності: ніякого тиску не чинилося і не чиниться.  А втягувати працівників підприємства в інспіровані деякими політичними силами ігри просто неприпустимо», — написав на своїй фейсбук-сторінці Василь Зазуляк.

Також він зазначив, що спілкувався з радником міського голови на громадських засадах паном Урсуляном щодо питання. Той своєю чергою був щиро здивований, мовляв, працював конструктивно і ніяких негативних реплік (не те що погроз) від нього працівники не могли чути. Тим паче, пан Урсулян не звільняв пана Дущака.

«Припускаю, що така гостра реакція керівника КП «МіськШЕП» викликана розпорядженням міського голови «Про проведення позапланової перевірки діяльности міського комунального підрядного шляхово-експлуатаційного підприємства.

Щиро сподіваюся, що пан Дущак як керівник КП «МіськШЕП» буде спокійно співпрацювати з тими, хто перевіряє, і чутки про його нібито зловживання залишаться лише чутками», — написав у фейсбуку Василь Зазуляк.

Водночас представники підприємства направили звернення до міського голови Романа Клічука, під яким підписалися 132 особи.

Одна зі сторінок звернення працівників КП МіськШеп, яке опублікували у фейсбуку

 

Коментарі