Новини

Виконком у Чернівцях передав частину вулиці Кобилянської на баланс Зелентресту

Раніше проїжджа частина та елементи благоустрою були на балансі міськШЕПу.

Проїжджа частина вулиці Кобилянської, а також елементи благоустрою, облаштовані на ній, передадуть на баланс Тресту зеленого господарства. Попереднім балансоутримувачем був міськШЕП.

Згідно з проєктом рішення, окрім проїжджої частини, Зелентрест отримає на баланс огороджувальні бар’єри, встановлені на в’їздах до вулиці, а також велосипедну парковку поблизу вулиці Кохановського.

Як розповів у коментарі «Шпальті» очільник підприємства Олександр Брязкало, вони готові отримати на баланс і виконувати необхідні роботи.

«Заміни урн, догляд за ними, за деревами, лавками, огороджувальними бар’єрами та іншими елементами благоустрою — все це, напевно, стане обов’язком Тресту.

Це пішохідна вулиця, але останніми роками там почало їздити багато машин. Тож маємо зламані обмежувачі. Є безліч робіт, які там потрібно виконати», — каже Олександр Брязкало.

За його словами, раніше Трест обслуговував вулицю Кобилянської. Потім її передали міськШЕПу.

На балансі останнього була лише дорога, а за елементами благоустрою доглядали міська рада й Департамент ЖКГ. А зараз усе це передали Зелентресту.

«Частина цих елементів була ще до реконструкції Кобилянської, яку провели до 600-річчя міста. Решту облаштував Трест зеленого господарства, коли ми обслуговували вулицю: доставляли лавки, саджали дерева, частково замінювали урни. Все це ми отримаємо назад на баланс», — розповів Олександр Брязкало.

Раніше «Шпальта» повідомляла про те, що на вулиці Кобилянської замінили освітлення.

Коментарі