Новини

Лікарка та ветерани війни — п’ятеро чернівчан отримають медаль «На славу Чернівців»

Відповідне рішення про їхню відзнаку прийняли на сьогоднішньому засіданні виконкому.

Фото Чернівецької міської ради

Медаль «На славу Чернівців» отримають ще п’ять осіб.

Таке рішення ухвалили сьогодні, 10 березня, на засіданні виконкому. Цю нагороду отримають лікарка Валентина Тарасюк та четверо учасників АТО: Геннадій Бойко, Володимир Дуднік, Олексій Колунов та Сергій П’ятковський.

Валентина Тарасюк є заступницею директора експертизи тимчасової непрацездатности КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Роша».

Як ідеться в тексті проєкту рішення, її відзначать «За активну громадську позицію, сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у функціонування медичної галузі м. Чернівців».

Своєю чергою ветерани війни Геннадій Бойко, Володимир Дуднік, Олексій Колунов та Сергій П’ятковський отримають медаль із нагоди Дня українського добровольця, який відзначатимуть 14 березня.

Як ідеться на сайті міської ради, медаль «На славу Чернівців» є почесною відзнакою міської ради. Нею можуть нагороджувати громадян України та іноземних держав за «вагомий внесок у розвиток міста Чернівців, його популяризацію в Україні та за її межами, які своєю активною діяльністю сприяли та сприяють соціально-економічному, культурному розвитку міста, утвердженню його європейського статусу».

Зазвичай, аби отримати таку медаль, необхідно мати дві або більше відзнак Чернівецької міської ради. Рішення про нагородження ухвалює виконавчий комітет.

Медаль носять на лівому боці грудей, після державних нагород України та нагород інших країн.

Вона вироблена зі срібла з позолотою, має форму кола діаметром 28 міліметрів.

Коментарі