Новини

Українська легкоатлетка стала чемпіонкою Європи у стрибках у довжину

Марина Бех-Романчук зуміла стрибнути на 6,92 метра та обійти суперниць із Німеччини та Швеції.

Фото Associated Press

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук виграла Чемпіонат Європи зі стрибків у довжину.

Золото їй приніс стрибок на 6,92 метра. Цей стрибок був для неї останньою, шостою, спробою. Срібло – у Маланки Міхамбо з Німеччини, її результат – 6,88 метра. Бронза – у Хадди Сагньї зі Швеції, її результат – 6,75 метра.

Про це повідомляє ТСН.

«Цей зимовий сезон був для мене дуже важким. Одним з найважчих за останні роки. Було мало змагань, постійно щось турбувало. На чемпіонат Європи я їхала, розуміючи, що готова, але при цьому не знала, чого очікувати від самої себе. І саме тому нічого не хотіла прогнозувати. Не знала, що мені вдасться показати і реалізувати, чи не завадять ті нюанси, які були присутні на тренуваннях. Але рада зараз спілкуватися в такому чудовому настрої, адже все вдалося. Я була впевнена, що фізично готова і можу показувати високий результат, але залишалося питання, чи впораюся технічно. Адже через те, що було мало змагань, турбувало то ахіллове сухожилля, то ще щось. Не встигли допрацювати деякі нюанси. І я хвилювалася, чи зможу впоратися з тією фізичною формою, яка зараз є у мене», — сказала Марина Бех-Романчук.

Це перша медаль української збірної на цьогорічному Чемпіонаті Європи, що відбувається в польському Торуні. Взагалі за часів незалежності України це перша золота медаль збірної з жіночих стрибків у довжину на зимових першостях континенту.

А завдяки перемозі Марини Україна перестрибнула з 26-ї одразу на 15-ту позицію в медальному заліку саме цього виду легкої атлетики на чемпіонатах Європи в приміщеннях.

 

Коментарі