Новини

На Буковині від COVID-19 вакцинуватимуть публічних осіб та громадських діячів. Як записатися

Таким чином хочуть популяризувати імунізацію.

На Буковині від COVID-19 вакцинуватимуть публічних осіб та громадських діячів. Це зроблять для того, аби популяризувати імунізацію.

Про це сказала заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак під час засідання штабу ліквідації наслідків надзвичайної ситуації через COVID-19.

Як мовиться у повідомленні пресслужби ОДА, дозвіл використовувати залишки вакцини для цих потреб надало Міністерство охорони здоров’я України.

«Тільки вакцинація може зупинити поширення коронавірусу. Жодні заходи контролю чи розгортання додаткових ліжок не допоможуть без імунізації. Напередодні я власним прикладом продемонструвала, що щеплення безпечне, і закликаю зробити це інших відомих та авторитетних буковинців, медиків, активістів», – сказала Наталія Гусак. 

Зараз в області роблять щеплення медикам, які надають допомогу хворим на COVID-19 у шпитальних базах. Опісля планують вакцинувати медичних працівників закладів «первинки».

«Щоб створити потужний прошарок вакцинованих людей, ми повинні щеплювати не тільки багато, а й швидко. Що оперативніше ми проведемо імунізацію, то більше шансів зупинити цей шквальний процес наростання кількости хворих», – зазначила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

Для того, аби записатися на вакцинацію, відомим буковинцям треба заповнити гугл-форму за посиланням. 

Про можливість імунізації їм повідомлять, щойно з’явиться вільний залишок вакцини.

Коментарі