Новини

До Червоної книги України потрапили ще понад 170 нових видів тварин

Оновлений перелік містить 687 видів тварин.

Фото Ukrainian Biodiversity Information Network

До нової редакції Червоної книги України занесли 171 новий вид тварин, які під загрозою зникнення.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

«Мін’юст затвердив новий перелік видів тварин, що занесуть до четвертої редакції Червоної книги України», — йдеться у повідомленні.

У Міністерстві зазначають, що оновлений перелік містить 687 видів тварин. Для порівняння, до третього видання Червоної книги України 2009 року було занесено 543.

До списку потрапили 14 видів кільчастих червів (у переліку 2009 року — 8), молюсків — 53 (19), членистоногих — 357 (263), хордових — 260 (245).

Серед 171 нового виду тварин: 3 види кільчастих червів, 36 — молюсків, 112 — членистоногих та 17 хордових.

В оновлений список Червоної книги потрапили також рак товстопалий, водомірка наяда, коконопряд золотистий, грицик великий, тритон гребінчастий, ящірка Ліндгольма, бичок Штайниця, вугор європейський, підуст звичайний, ховрах малий.

Залежно від стану видів та ступеня загрози їх зникнення, види розподілено за категоріями: недостатньо відомі — 28, які зникають — 162, вразливі — 277, рідкісні — 201, зниклі — 8, неоцінені — 11.

Зазначимо, до Червоної книги України першочергово вносять реліктові та ендемічні види. А також ті, що перебувають на межі ареалу. Ті, які мають особливу наукову цінність. Також види, поширення яких швидко зменшується внаслідок господарської діяльности людини.

Це означає, що для цих видів будуть вживати посилені заходи для їх збереження та охорони.

Коментарі