Новини

На одному з пляжів Багамських островів знайшли частину української ракети

Зі слів розробників, усе так і мало бути.

Фото Kurt Cotoaga, unsplash.com

Український слід виявили на Багамах — на одному з тамтешніх пляжів знайшли, найімовірніше, частину космічної ракети виробництва вітчизняного «Південмашу».

Про це повідомляє ТСН.

Почалося все з того, що туристка з Британії помітила в піску велику залізну кулю з написами на кирилиці. Виявилося, що це – технічні характеристики. Зокрема вага об’єкта — 41 кілограм.

Пізніше британські фахівці підтвердили, що знахідка – це титановий бак із рідким киснем, які використовують для запуску космічних ракет. Нещодавно в цьому регіоні справді був такий старт: американська ракета-носій «Антарес».

У США запустили в космос ракету, основну конструкцію першого ступеню якої виготовили в Україні. Вона вивела на орбіту вантажний корабель. Перший ступінь для цих апаратів роблять саме на українському «Південмаші». Тож наші фахівці припускають, що знахідка — справді вітчизняного походження. Однак радять усе ж дочекатися результатів експертизи. І запевняють, що ця ситуація цілком нормальна.

Як зазначив директор Національного центру аерокосмічної освіти молоді Олексій Кулик, після старту перша ступінь була скинута в район падіння, як годиться, і зруйнувалася. А кулебалон через те, що він круглої форми і всередині порожній, залишився на плаву. Через що його просто прибило до берега, до Багам.

Коментарі