Новини

Сертифікація для вчителів: що це таке та скільки освітян Буковини взяли участь

Сертифікація має два етапи: теоретичний і практичний. Тим педагогам, які успішно їх пройдуть, дадуть надбавку до зарплатні.

Фото ThisisEngineering RAEng, unsplash.com

27 лютого відбувся перший етап сертифікації вчителів початкових класів Чернівецької области. Освітяни добровільно проходили тестування щодо педагогічної роботи.

Про це «Шпальті» розповіла директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан.

За її словами, перший етап сертифікації — теоретичний. Його організували на базі Чернівецького ліцею №4. Після оголошення результатів буде практичний етап.

«Участь у тестуванні взяли 55 учителів Чернівецької области. Вони  відповідали на 100 запитань, які стосуються фаховости, педагогічної та наукової роботи. Вчителі повинні дбати про підвищення фахової компетентности щороку, тому що впровадили концепцію нової української школи і потрібно бути обізнаним. Через 18 днів, а саме 17 березня, вже будуть відомі результати першого етапу тестування. Якщо вчителі пройдуть його успішно, то матимуть змогу пройти й другий — практичний. І тоді експерти вивчатимуть роботу освітян і робитимуть висновки», — сказала директорка Департаменту.

А щоб заохотити вчителів брати участь у сертифікації, тим педагогам, які успішно її пройдуть, дадуть надбавку до зарплатні — 20 відсотків на три роки.

Раніше ми писали про те, що у Мукачевому випускникам шкіл даватимуть по 1000 грн просто так, а за 200 балів на ЗНО — 50 тисяч. Передбачили не лише грошові винагороди учням, але й учителям.

 

 

Коментарі