Новини

Пожежа у лікарні Чернівців: одна людина загинула. Поліція відкрила кримінальне провадження

З медзакладу евакуювали 20 пацієнтів до міської лікарні №3 та №4.

Фото ГУНП

Сьогодні в одній із палат КНП «Міська лікарня №1» (де лікують хворих на COVID-19) виникла пожежа. Внаслідок загоряння загинув 76-річний пацієнт. Ще один — 77 років — у реанімації.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міськради.

З медзакладу евакуювали 20 пацієнтів до міської лікарні №3 та №4. Дізнатися про те, хто і де перебуває, родичі можуть за телефоном 550-103.

Як повідомила начальниця управління забезпечення медичного обслуговування в сфері охорони здоров’я міської ради Наталія Калмикова, у відділенні під час пожежі перебувало 30 людей.

У палаті під час загоряння було 4 людей. Двоє пацієнтів постраждали.

Один із них у свідомості, він отримав 70% опіків тіла.

Наталя Калмикова зазначила, що 76-річний чоловік помер не через опіки.

«Чоловік помер не від опіків. Його ліжко не постраждало під час пожежі. Найбільше постраждав саме той пацієнт, який наразі у реанімації. Загиблий ще до пожежі був у дуже важкому стані, з дуже поганою сатурацією. Тому, скоріш за все, він задихнувся», — зазначила Наталя Калмикова.

Також чиновниця розповіла, що в міську лікарню №4 евакуювали 1 людину, №3 — 2 осіб та в обласну клінічну лікарню — 3. Усіх інших переведено в межах закладу.

Як повідомляє пресслужба ДСНС, о 13:15 у палаті на 2 поверсі п’ятиповерхової будівлі міської клінічної лікарні № 1 стався спалах кисневої труби (хлопок).

Вже за 15 хвилин пожежу ліквідували.

До гасіння залучили 20 рятувальників та 5 одиниць техніки ДСНС.

Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за фактом виникнення пожежі в медзакладі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Чернівецькій області.

Поліціянти встановили, що загоряння, ймовірно, сталося через недотримання пожежної безпеки одним із пацієнтів.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці призначили низку експертиз для встановлення обставин виникнення пожежі, а також причин смерти загиблого.

Коментарі