Новини

Громада у Польщі зліпила 1000 сніговиків, щоб зібрати гроші на лікування для маленького хлопчика

Бартек Бояржинський має складну ваду серця, яку може вилікувати лише спеціаліст у США.

Фото з ФБ сторінки Беати Матіскель

Оригінальний матеріал thefirstnews

Цими вихідними на замерзлому озері на північному сході Польщі зібралося багато людей, щоб зліпити 1000 сніговиків у рамках благодійного заходу зі збору коштів для дворічного хлопчика, якому потрібна операція на серці.

Хлопчик Бартек Бояржинський має складну ваду серця, яку може вилікувати лише спеціаліст у Сполучених Штатах Америки. Сім’ї потрібно зібрати 150 000 євро до 2 квітня 2021 року, адже дитині вже призначили дату операції.

Мама хлопчика вирішила організувати збір коштів на лікування на сайті siepomaga.pl, звернувшись до спільноти з повідомленням:

«Ми починаємо боротьбу для того, щоб врятувати серце Бартека. У лікарів немає жодних сумнівів, що операція – це єдиний шанс Бартека на життя. У грудях нашого сина тікає бомба. Успіх операції залежить від стану серця, а серце нашого сина слабшає з кожним днем. У нас залишилося дуже мало часу, тому ми просимо допомогти нам зібрати кошти».

Місцева громада села Корицина, у якому проживає сім’я хлопчика, вирішила допомогти, організувавши ініціативу «1000 сніговиків для Бартека». До заходу долучилися місцеві пожежники.

Фото з ФБ сторінки Беати Матіскель

Організаторка події — колишня журналістка та наразі директорка Підляського музею народної культури Беата Матіскель — сказала:

«Ми хотіли використати ідею сніговиків, щоб привернути увагу до історії Бартека. Він не виживе без нашої допомоги».

Наразі батькам вдалося зібрати 43% від необхідної на лікування суми.

Коментарі